💠️ اگه بوی نوزاد، عطر بود؛ الان هممون بوی نوزاد می دادیم!
💠️ تا حالا با خودتون فکر کردین هیجان انگیز ترین دوره ی زندگیتون چه دوره ایه؟
💠️ شاید ازدواج یا شایدم درس خوندن توی رشته و شهر مورد علاقت.
💠️ ولی جدا از همه این ها؛ از دوتا پای کوچولو و دستی که انگشتت رو گرفته نمیشه گذشت!!!
بارداری یکی از هیجان انگیزترین دوران ها در زندگی زنان می باشد. اما ممکن است برخی از افراد در این راه با مشکلاتی روبرو شوند و از تجربه ی حس مادر شدن محروم گردند. نمی توان ناباروری را تنها به زنان نسبت داد و سهم 40 درصدی مردان در ناباروری را نادیده گرفت. پیشرفت علم پزشکی؛ حسرت خوردن برای بچه دار شدن را بی معنا کرده است.
آی وی اف مخفف واژه ی "in vitro fertilization" بوده و به معنای بارور سازی تخمک است. بارداری در این روش به صورت لقاح خارج از رحمی و در محیط آزمایشگاهی می باشد.
در برخی شرایط ممکن است؛ لقاح به شکل طبیعی صورت نگیرید و یا با ایجاد آن؛ لانه گزینی و رشد رویان اتفاق نیفتد. در این صورت از لقاح مصنوعی کمک گرفته می شود.
🟢️ در روش IVF؛ تخمک و اسپرم از اهدا کننده و یا پدر و مادر گرفته می شود. سپس، تخمک آزاد شده در محیط آزمایشگاهی و در کنار اسپرم های شسته شده تقویت می گردد.
🟢️ بعد از 24 ساعت جنین ابتدایی حاصل شده و بعد از دو روز؛ در زمان مناسبی که پزشک متخصص زنان و زایمان در نظر گرفته است، توسط ابزاری به نام کاتتر وارد رحم می شود.
💠️ شاید برای شما هم این سوال مطرح باشد که چه کسانی می توانند از این روش درمانی استفاده کنند؟
💠️ یا مزیت این روش درمانی نسبت به سایر تکنیک ها چیست؟ در برخی شرایط مانند: “مسدود بودن مسیر اسپرم ها و یا کم تحرکی آنها” ممکن است لقاح صورت نگیرد.
برخی از دیگر عللی که؛ استفاده از آی وی اف را ضروری می سازند عبارتند از:
⭕️ اختلال در فرآیند تخمک گذاری که می تواند؛ به علت افزایش سن باشد.
⭕️ انسداد لوله ها و چسبندگی شدید لگنی
⭕️ ناباروری به علل مردانه
⭕️ آندومتریوز
⭕️ فیبروئید های رحمی
⭕️ نازایی های بدون علت مشخص
شانس موفقیت برای بارداری در این روش برای هر فرد متفاوت است و به عواملی مانند: سن، کیفیت بارداری های گذشته و همچنین سبک زندگی فرد بستگی دارد.
هرچه سن فرد برای آی وی اف کمتر باشد، شانس بارداری افزایش می یابد. توجه داشته باشید؛ شانس بارداری در زنان کمتر از 35 سال در حدود 20 تا 30 درصد می باشد و با افزایش سن؛ شانس باروری کاهش می یابد. برای افزایش شانس باروری ممکن است؛ متخصص زنان و زایمان از روش هایی مانند؛ فریز جنین و یا خراش آندومتر را نیز توصیه کند.
پزشک متخصص زنان و زایمان؛ ممکن است تکنیک های مختلفی را برای انجام آی وی اف در نظر بگیرد. آیا تصور می کنید IVF با بیهوشی انجام می شود؟
انتخاب نحوه ی انجام این تکنیک را به عهده ی پزشک خود بگذارید. متخصص زنان و زایمان ممکن است؛ از روش بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی برای انجام این فرآیند استفاده نماید. وضعیت بیمار، سن و صلاحدید پزشک در انتخاب روش اجرایی این تکنیک تاثیرگذار هستند.
استفاده از داروهایی برای تحریک تخمدان ها و آزاد سازی تعداد مناسبی تخمک.در این مرحله؛ رحم و تخمدان ها با استفاده از سونوگرافی بررسی می شوند.
به طور معمول؛ 36 ساعت بعد از تزریق داروها، با استفاده از سونوگرافی واژینال تخمک ها استخراج می شوند. در این مرحله به علت ورود سوزن مخصوص از ناحیه واژن؛ پزشک برای کاهش درد ممکن است از بیهوشی و یا بی حسی موضعی استفاده نماید.
در روزی که تخمک ها استخراج می شوند؛ نمونه ی اسپرم نیز باید آماده گردد. اسپرم هایی با تحرک و کیفیت بالا بعد از شستشو در محیط آزمایشگاهی برای لقاح، مورد استفاده قرار می گیرند.
در ازای هر یک تخمک، صدهزار اسپرم مورد استفاده قرار می گیرد تا لقاح صورت گیرد. 12 تا 18 ساعت بعد از لقاح، تخمک ها از نظر صحت و سلامت مورد بررسی قرار می گیرند.
2 تا 5 روز بعد از لقاح؛ رویان مراحل رشد خود را طی می کند و در نهایت با استفاده از کاتتر از وارد رحم می شود. این مرحله سریع و بدون درد می باشد.
تعیین جنسیت به روش آی وی اف در 99 درصد موارد با قطعیت همراه می باشد (در صورت مناسب بودن وضعیت مادر و روند انجام شده). در این روش؛ 5 روز بعد از لقاح، نمونه به آزمایشگاه ژنتیک فرستاده می شود تا بررسی های کروموزومی انجام شود.
شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که؛ ✴️ آیا آی وی اف بار اول جواب می دهد؟
دو تا سه هفته بعد از جایگذاری جنین در رحم، تست بارداری انجام می شود. در برخی شرایط امکان دارد؛ آی وی اف با موفقیت همراه نباشد و نتیجه ی آزمایش منفی باشد. اما؛ نا امید نشوید...
فرد تا شش مرتبه می تواند از داروهای تحریک تخمدان استفاده نماید و محدودیتی برای انتقال رویان وجود ندارد. نتیجه ی موفقیت بعد از چند بار تخمک کشی برای متخصص زنان و زایمان مشخص می گردد.
صبور و آرام باشید تا بهترین نتیجه را دریافت نمایید. در طی پروسه ی درمان نازایی استرس را از خود دور نمایید. برخی از نکاتی که بعد از آی وی اف باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
🟢️ 42 الی 72 ساعت بی حرکت باشید، حتی فعالیت های روزانه خود را انجام ندهید.
🟢️ ورزش تا تثبیت بارداری ممنوع می باشد.
🟢️ فعالیت های سنگین تا رسیدن به نتیجه ی نهایی ممنوع می باشد.
🟢️ دریافت رژیم های غذایی سرشار از فیبر برای پیشگیری از مشکلات گوارشی
🟢️ از دوش آب گرم و قرار گرفتن در سونا در طی این دوران دوری نمایید.
روش های کمک باروری هزینه های زیادی در بر دارد که، برای همه ی افراد یکسان نمی باشد. در نظر داشته باشید که آی وی اف ممکن است برای برخی افراد یک بار انجام شود و موفقیت آمیز باشد و بالعکس در سایر افراد نیاز به تکرار این فرآیند باشد و در نتیجه هزینه های بیشتری را شامل شود.
افرادی که دارای تنبلی تخمدان و یا سایر مشکلات می باشند؛ برای موفقیت در بارداری، داروهای بیشتری استفاده می کنند.
هزینه های مربوط به روش آی وی اف را از متخصص زنان و زایمان جویا شوید. زیرا هزینه ها بسته به تخصص، روش و مهارت پزشک و همچنین داروهای مورد استفاده و تعداد دفعات انجام ivf، متفاوت می باشد.
در آغوش گرفتن فرزند رویای هر زوجی می باشد که به فکر تحکیم خانواده خود می باشند. درمان نازایی مسیری بلند و ناهموار می باشد پس خونسردی خود را حفظ کنید و جا نزنید. با انتخاب فوق تخصص نازایی، نگرانی های این مسیر را فراموش کنید و با اعتماد به پزشک خود، بهترین روش را برای درمان ناباروری در پیش بگیرید.
خیر، بسته به سن و شرایط بیمار ممکن است شانس موفقیت متفاوت باشد.
میزان موفقیت آی وی اف در زنان زیر ۳۵ سال بیشتر می باشد. اما در اوایل ۴۰ سالگی هم ممکن است بارداری موفقی داشت.
داروهای متفاوتی برای درمان در این روش وجود دارد که ممکن است خوراکی و یا تزریقی باشند. پزشک متخصص زنان و زایمان بعد از بررسی شرایط و نتایج آزمایش فرد می تواند نوع درمان را تجویز نماید.
متخصص زنان و زایمان با بررسی شرایط و نیاز بیمار بهترین درمان را که شانس موفقیت بالاتری دارد، پیشنهاد می کند.
علائم بارداری به روش آی وی اف و طبیعی شبیه هم می باشد و افراد علائمی مانند: تکرر ادرار، حالت تهوع و حساسیت سینه ها را دارند.